Circulaire Schooltassen

Circulaire schooltassen 2

‘s Werelds eerste volledig circulaire schooltassen-set

Een nieuwe stap voor Hoos!.Eindelijk mogen we jullie vertellen waar we de voorbije maanden hard aan werkten: ‘s werelds eerste volledig circulaire schooltassen-set. Begin dit schooljaar krijgt een dozijn leerlingen Wijze Eik in Mariakerke (Gent) ‘s werelds eerste circulaire schooltassen-set in gebruik. Het is wereldwijd de eerste circulaire schooltassen-set, ontwikkeld uit gebruikt reclametextiel, die niet verkocht maar verhuurd wordt aan ouders van lagere-schoolleerlingen.

Provincie Oost-Vlaanderen subsidieerde dit project in het kader van de subsidie Circulaire Ketenprojecten..

Een volledige set

We ontwikkelden een set circulaire schooltassen voor de lagere school. De set bestaat uit een schooltas met pennenzak, een turnzak en een zwemzak. De tassen werden uiteraard geproduceerd in ons sociaal naaiatelier en worden daar aan het einde van elk schooljaar indien nodig gerepareerd. Zo kunnen we het materiaal niet één maar meerdere malen hergebruiken. Onze medewerkers laten zich opnieuw van hun beste kant zien

De set fungeert meteen ook als educatief middel. Ze brengt de circulaire economie en de noodzakelijke wijziging in aankoopgedrag letterlijk in handen van jonge mensen.

40 jaar geleden werd sorteren en recycleren door de jeugd in de gezinnen gebracht. We geloven dat het circulaire gedachtegoed op dezelfde manier bekender kan worden.

Circulaire schooltassen 2

Inschrijving circulaire nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen? Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.

*
*
*
*