Hoos op Design Fest Gent

Hoos op Design Fest Gent

Hoos op Design Fest Gent

Hoos is 10 dagen aanwezig in het Design Museum van Gent.

In april barst Design Fest Gent los, een nieuw tweejaarlijks 10-daags festival dat ruimte biedt aan ontwerpers om grensverleggende ideeën te presenteren. Met een focus op duurzaamheid in al haar facetten wil Design Fest de bezoekers en bewoners van Gent niet alleen inspireren, maar ook uitdagen en aanzetten tot dialoog.

Design Fest Gent toont wat design kan (en ja, ook moet) zijn: onderzoekend, experimenteel en activistisch. Het festival stimuleert creativiteit en wordt een matchmaker voor nieuwe samenwerkingen tussen ontwerpers, kennisinstellingen, organisaties en de industrie. De handen worden in elkaar geslagen, want design is zoveel meer dan het maken van objecten. Bovendien wil Design Fest niet enkel presenteren, maar ook inzetten op creatie, beleving, ontmoeting, stimulering en verwondering.

En dat is exact wat Material Mastery en het naaiatelier van Weerwerk met reclametextiel, tweede keus autogordels, lokaal geproduceerde ritsen en gerecupereerde reclamepanelen onder de merknaam HOOS doet.

Foto: tassen gemaakt in opdracht van cultuurdienst Gent met restmateriaal na het Van Eyck-jaar.