Over ons

Groep Weerwerk

Groep Weerwerk laat werkzoekenden groeien en brengt hen via intensieve coaching dichter bij een duurzame job. En we bieden mensen die nog niet klaar zijn voor de reguliere arbeidsmarkt een job in onze maatwerkateliers in Roeselare, Gent en Antwerpen. We gaan met onze medewerkers op zoek naar hun talenten en geven hen de kracht om die verder te ontwikkelen

Onze mobiele teams ondersteunen overheden, non profit en bedrijven met diensten groenonderhoud, renovatie, schoonmaak, enz. We hebben ook een team ‘energiesnoeiers’ die particulieren helpen bij het besparen op energie en water. In onze eigen gebouwen hebben we een was- en strijkatelier, inpak en montage en een naaiatelier.

Meer info over onze werking vind je op www.weerwerk.be

Circulair textiel met een lokale sociale dimensie

De grondstoffen op onze aardbol zijn eindig en de afvalberg veel te groot. Een oplossing daarvoor is een circulaire economie. Een van de dingen die je daarin doet is gebruik maken van rest- of afvalmaterialen om nieuwe gebruiksvoorwerpen te creëren.

Bij Weerwerk koppelen we circulariteit aan sociale en lokale economie. Onder het merk Hoos maken we van reclametextiel en reststromen uit textielfabrieken nieuwe duurzame producten.

Reclametextiel wordt in grote volumes bedrukt en bijvoorbeeld gebruikt bij campagnes en tijdens evenementen. Vaak gaat het maar om enkele dagen of weken, waarna het textiel wordt weggegooid en verbrand. Zonde van hoogwaardig materiaal, dat nu dus een volgende bestemming krijgt

Weerwerk gaat circulair
Weerwerk bioscoop gent

In de pers

Bioscoop Sphinx uit Gent laat uit oude reclamebanners onder meer tassen en pennenzakken maken. Lees meer

Bioscoop Sphinx verkoopt pennenzakken en schoudertassen van oude filmposters. Lees meer

Sphinx Cinema verkoopt filmposters en pennenzakken uit spandoeken om kas te spijzen.  Lees meer

Inschrijving circulaire nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen? Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.

*
*
*
*